شش روش افزایش تخصص در حوزه کاری شما
اگر حوزه کسب و کار خود را به درستی انتخاب کرده باشید و
اگر در آن حوزه متخصص شده باشید،
قطعاً موفقیت و پیشرفت در انتظار شماست.
روش های افزایش تخصص در حوزه کاری شما:
- مطالعه و جستجو: اگر به دنبال یادگیری موضوعی باشید آن را یاد خواهید گرفت. وقتی عطش فراگیری موضوعی را داشته باشید منابع مطالعاتی خود جلوی راه شما قرار خواهد گرفت. کتابهای تخصصی در دسترس شما قرار خواهد گرفت. در اینترنت وارد سایت های تخصصی خواهید شد، در تلگرام، اینستاگرام و دیگر شبکه های اجتماعی در ارتباط با تخصص خود مطالب زیادی خواهید دید. تنها به این دلیل که شما عطش یادگیری دارید. برای افزایش تخصص خود وقت بگذارید و مطالعه کنید. مطالعه مداوم و منظم شما را به فردی قوی در حوزه کاری خودتان تبدیل خواهد کرد.
- همنشینی و تماس با خبرگان حوزه کاری شما: قطعاً افراد صاحب نام و خبره ای هستند که قبل از شما و سالیان سال در حوزه کاری شما کار کرده اند و تجربه اندوخته اند. از همنشینی و مصاحبت با آن ها غافل نشوید. بودن در کنار آن ها و تماس و ارتباط با آنها در قوی شدن و افزایش قدرت شما تاثیر عمیقی خواهد گذاشت. معمولاً شما شبیه ۵ نفری خواهید شد که بیشترین ارتباط و تماس را با آنها دارید، لذا در انتخاب آن ۵ نفر دقت لازم را داشته باشید.
- حضور در دوره های آموزشی: به دنبال مدرسان و مشاوران خبره کاری خود باشید و برای شروع سعی کنید در دوره های آموزشی آنها شرکت کنید. ممکن است شما کارمند یک شرکت باشید، سعی کنید مدیران و مدیرعامل شرکت را برای برگزاری دوره های آموزشی مد نظر خود در محل شرکت و یا فرستادن شما در دوره های آموزشی بیرون قانع کنید. مدیران از کسی که خود به دنبال یادگیری و افزایش توانمندی است استقبال می کنند.
- حضور در همایش ها و کنفرانس های تخصص: عموماً همایش ها و کنفرانس های تخصصی فرصت مناسب ارتباط با کارشناسان و اساتید حوزه تخصصی شما می باشید. معمولاً کنفرانس هایی که دانشگاه ها برگزار می کنند زیاد بار تجربی ندارند (متاسفانه) و اگر انجمن های تخصصی و یا شرکت های بزرگ تخصصی این همایش ها و کنفرانس ها را برگزار می کنند، درنگ نکنید. گاهی در دو روز کنفرانس یک ارتباط نیم ساعته با یکی از خبرگان مسیر کاری شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. اگر شرکت شما هزینه حضور شما را پرداخت نمی کند بهترین کار ارائه مقاله در کنفرانس است که حضور شما را رایگان می کند و تنها هزینه رفت و برگشت و ماموریت بر دوش شرکت شما خواهد بود.
- ارتباط با کارشناسان ایرانی مقیم خارج: سعی کنید این افراد را شناسایی کنید و با ایمیل و یا شبکه های اجتماعی با آن ها در تماس باشید. تجربه نشان داده است که این افراد اندوخته علمی بسیار بالایی دارند و چون فارسی زبان هم هستند و شناخت از محیط کار در ایران دارند راحت تر و اطلاعات کاربردی تری در اختیار شما قرار می دهند. معمولاً هم از ارتباط با آنها استقبال هم می کنند.
- مجموعه های کاربردی و پیاده سازی شده در حوزه کاری شما مسیر میان بری برای درک چگونگی ایجاد سیستم و پیاده سازی آن سیستم در محل کار شما است. مجموعه های ویکی فرم هم با همین نیت تهیه شده و در اختیار شماست. از قدرت آنها استفاده کنید.