چک لیست های تدارکات و بازرگانی

چک لیست های تدارکات و بازرگانی

چک لیست های تدارکات و بازرگانی
*چک لیست های تدارکات و بازرگانی*

در هر یک از سازمان ها از چک لیست های تدارکات و بازرگانی استفاده می شود. هر یک از انواع فهرست های کنترل تدارکات و بازرگانی دارای ویژگی ‌ها و مشخصات خاصی هستند. عناوین متفاوتی شامل بخش‌ های گوناگون فرم های تدارکات و بازرگانی می شود. برای اینکه روند کارکرد تمامی سازمان ها به صورت اصولی انجام شود باید از روش‌ های اجرایی بازرگانی و تدارکات مناسبی استفاده کنند. بر همین اساس نیاز است که مجموعه روش ‌های اجرایی تدارکات بازرگانی را خریداری نمایید. با خرید مجموعه تدارکات و بازرگانی به راحتی می ‌توانید هر یک از بخش های متفاوت مجموعه را مورد استفاده قرار دهید.

عناوین متفاوت چک لیست های تدارکات و بازرگانی

 اگر شما قصد تهیه چک لیست های تدارکات و بازرگانی را دارید باید در مورد عناوین آنها اطلاعات بیشتری کسب نمایید. عناوینی که مربوط به این فهرست های کنترل می باشد را در فولدر های متفاوت با تعداد صفحات مشخص شده آماده می کنند. برخی از مهم‌ ترین و اصلی ‌ترین عناوینی که مربوط به فهرست کنترل تدارکات و بازرگانی می باشد عبارت است از :

*روش اجرایی*

۱٫ فرم داده های خرید

فرم داده های خرید به عنوان یکی از مهم ‌ترین عناوینی شناخته می شود که در مجموعه تدارکات و بازرگانی اهمیت زیادی دارد. این روش اجرایی بر اساس فرمت ورد طراحی می‌ شود. هر یک از داده هایی که مربوط به خرید است را در این فرم وارد می‌ کنند. افرادی که خرید محصولات متفاوت سازمان را بر عهده دارند باید فرم داده های خرید را پر کنند. در این فرم تمامی اطلاعاتی که مربوط به خرید محصولات متفاوت است وارد می شود. فرم داده های خرید به عنوان مهمترین فرم های مجموعه تدارکات و بازرگانی شناخته می‌ شود.

۲٫ فرم آنالیز قیمت

 فرم آنالیز قیمت پیشنهادی به عنوان یکی دیگر از فهرست های کنترل سازمان ها شناخته می شود. این فرم را یکی از روش‌ های اجرایی مهم می دانند که در مجموعه تدارکات بازرگانی اهمیت دارد. هزینه خریداری هر یک از محصولات در این فرم وارد خواهد شد. توجه داشته باشید که زمان بررسی فرم آنالیز قیمت پیشنهادی، باید نوع محصول را بشناسید. فرم های آنالیز قیمت پیشنهادی در دسته بندی های متفاوتی تولید می شوند. باید بدانید که فرم های آنالیز قیمت پیشنهادی در روش‌ های اجرایی خرید تدارکات و بازرگانی با دیگر فرم ها فرق می کنند. این فرم را بر اساس فرمت ورد طراحی می ‌کنند و دارای یک صفحه می باشد.

فهرست های کنترل
*فهرست های کنترل*

۳٫ فهرست کنترل دریافت کالا

چک لیست های دریافت کالا یکی دیگر از انواع بخش ها و عناوین مجموعه تدارکات و بازرگانی می باشند. هر یک از سازمان ها برای ارائه خدمات متنوع، باید کالاهایی را وارد نمایند. در این لیست بررسی، تمامی کالاهای دریافت شده وارد می شوند. هزینه خرید آنها، حجم و وزن آنها و …. باید در لیست وارد شود. دقت داشته باشید که فهرست های کنترل دریافت کالا باید به صورت اصولی پر شوند. کارشناسانی که از این لیست های الگوبرداری شده استفاده می کنند، می توانند سیستم خرید و فروش محصولات را تنظیم نمایند.

۴٫ فرم های برگ سفارش خرید محصولات

مهمترین فهرست های کنترل که در بخش تدارکات و بازرگانی اهمیت زیادی دارند، فهرست های خرید محصولات می باشند. فهرست هایی که در دسته بندی خرید محصولات قرار می گیرند مدل های متنوعی دارند. طراحی هر یک از آنها برای بخش های متنوع انجام می شود. برای اینکه هزینه های پرداختی سازمان ها مورد بررسی قرار گیرد، باید از فهرست های کنترل خرید محصولات استفاده کنیم. برگ درخواست خرید کالا یکی از عناوین مهم این بخش می باشد. قراردادهای فروش و خرید هم در این فهرست های کنترل تنظیم می شوند.

۵٫ فهرست کنترل پیمانکاران مورد تایید

در هر یک از سازمان ها پیمانکاران زیادی هستند که مسئولیت های متنوعی بر عهده دارند. بنابراین باید بدانید که چک لیست های کنترل پیمانکاران، مهمترین عناوین بخش تدارکات و بازرگانی هستند. این نمونه از فهرست های کنترل را بر اساس الگوبرداری های مشخص شده ای تنظیم می نمایند. هر یک از سازمان ها باید در مورد پیمانکارانی که مورد تایید هستند اطلاعات بیشتری داشته باشند. با استفاده از این فرم، می توانند در کمترین بازه زمانی بهترین پیمانکاران را انتخاب کنند.

فهرست کنترل
*فهرست کنترل*

۶٫ فرم های انجام معاملات

یکی دیگر از روش های اجرایی که در بخش تدارکات و بازرگانی اهمیت زیادی دارد عناوین انجام معاملات می باشد. فهرست‌ های کنترل انجام معاملات بر اساس استانداردهای مشخص شده ای تنظیم می گردد. هر یک از سازمان ها معاملات متفاوتی را انجام می دهند که در این فرم‌ ها معاملات وارد خواهد شد. در واقع فرم انجام معاملات برای هر یک از انواع معاملات به صورت منحصر به فرد استفاده می شود. یعنی برای انجام دادن یک معامله باید یک فرم استفاده شود. در این صورت هر یک از مدیران سازمان‌ ها می ‌توانند انجام معاملات را به صورت بهینه سازی شده مورد بررسی قرار دهند.

۶٫ لیست ارزیابی تامین کنندگان

 لیست ارزیابی تامین کنندگان یکی دیگر از انواع چک لیست هایی می باشد که در بخش تدارکات و بازرگانی اهمیت زیادی دارد. سازمان ها باید تامین کنندگان محصولات متفاوت را بشناسند. با استفاده از لیست تامین کنندگان قادر هستند که تعداد آنها را مورد بررسی قرار دهند. طبق نوع فعالیتی که سازمان ‌ها بر عهده دارند باید لیست مناسب و اصولی را جهت معرفی تامین کنندگان طراحی نمایند. تامین کنندگان هر یک از سازمان ها باید در این لیست نامشان اعلام شود. لیست های ارزیابی تامین کنندگان را در دسته بندی های متنوعی تنظیم می نمایند. بنابراین باید آنها را در بخش های متفاوت، تفکیک نمایید.

۷٫ فهرست های پیگیری خرید خارجی چک لیست های پیگیری خرید خارجی یکی دیگر از انواع بخش ‌های تدارکات بازرگانی می باشد. خریدهای خارجی برای تولید محصولات متفاوت با قیمت گوناگون انجام خواهد شد. بر همین اساس در این نمونه فهرست های کنترل تمامی مواردی که مربوط به درخواست خرید خارجی می باشد وارد می ‌گردد. محصولات متفاوتی وجود دارد که مورد نیاز سازمان ها هستند. این محصولات تنها از کشورهای خارجی وارد می شوند. بر همین اساس باید تعداد، نوع، کیفیت و قیمت آنها را در فهرست های کنترل وارد نمایند.


محصول زیر مرتبط بااین مقاله است.مشاهده فرمایید:


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.