فرم انبار

فرم های مورد نیاز برای انبارداری

مهمترین بخش هر یک از انواع سازمان ها و اداره ها، انبارداری می باشد. در انبارداری فرم های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از این لیست ها دارای ویژگی‌ ها و مشخصات خاصی هستند که اطلاعات متفاوتی را در بر می‌گیرند. برای اینکه روند کاری انبارداری به صورت اصولی انجام شود باید تمامی لیست های نوشتاری آماده گردد. هر یک از انواع لیست های نوشتاری اطلاعات متفاوتی دارند که افراد از طریق این اطلاعات می توانند موجودی انبار را مورد بررسی قرار دهند. ورودی و خروجی انبار در هر یک از انواع لیست ها وارد خواهد شد.

انواع فرم انبارداری

برخی از مهم ‌ترین فرم هایی که در انبارداری مورد استفاده قرار می‌ گیرند و باید با آنها آشنا باشید عبارت هستند از :

فرم انبار
فرم انبار

۱٫ کارت انبار

 کارت انبار یکی از مهم ‌ترین و اصلی ‌ترین لیست های انبارداری به شمار می رود. این لیست برای ثبت تمامی نقل و انتقالاتی که مربوط به موجودی است تهیه خواهد شد. این کارت را انباردار تهیه می‌ کند و موارد متفاوتی را درون آن جای می دهد. ضبط سوابق سفارش موجودی یکی از مهمترین مواردی است که در کارت انبار ثبت می شود. تشخیص اقلام کم گردش و همچنین اقلام راکد، یکی از دیگر مواردی است که در کارت انبار باید وارد شود. ثبت مقادیر خروجی و ضروری هر یک از اقلامی که در انبار موجود است در کارت انبار انجام می‌ شود. مبنای کنترل کردن گردش و همچنین اقلام موجودی به عنوان یکی دیگر از اطلاعات کارت انبار شناخته می‌ شود. مبنای مقایسه کارت انبار با کارت حسابداری و همچنین اصلاح مغایرت یکی دیگر از مواردی است که در کارت های انبار وارد می شود.

۲٫ برگ درخواست جنس انبار

 از دیگر فرم هایی که در انبارداری مورد استفاده قرار می‌گیرد برگ درخواست جنس از انبار می باشد. این لیست انبارداری برای دریافت کردن کالا از انبار استفاده می شود. مصرف کننده باید آن را پر کند. کاربردهایی مانند مبنای صدور حواله انبار، ذکر مشخصات و مقادیر اقلامی که از انبار درخواست می شود، مجوز تحویل جنس و مبنای صدور درخواست خرید، مهمترین موارد وارد شده در این لیست می باشد.

فرم انبار
فرم انبار

۳٫ لیست های انبارداری و حواله انبار

 حواله انبار یکی دیگر از انواع لیست های انبارداری به شمار می ‌رود که دارای اطلاعات بسیار مهمی است. این لیست انبارداری زمان تحویل کالا باید به متقاضی ارائه گردد. تنظیم آن توسط متقاضی انجام می‌ شود. انباردار باید آن را پر کند و تحویل سازمان دهد. کاربردهای متفاوتی از حواله انبار دریافت می شود. مبنای تهیه کردن صورت خلاصه از اقلام انبار یکی از مهمترین موارد کاربرد حواله انبار می باشد. اعلام مقدار و نوع اقلامی که تحویل شده است یکی دیگر از کاربردهای حواله انبار است.

برای هر یک از واحدهای درخواست کننده باید این کاربرد لیست انبارداری رعایت گردد. مبنای ثبت کارت موجودی و همچنین کارت حسابداری انبارداری دیگر از کاربردهای حواله انبار است. مبنای تهیه صورت مصرفی هر یک از واحدها بر اساس قیمت گذاری های صادره به عنوان یکی دیگر از کاربردهای حواله انبار شناخته می‌ شود. حواله انبار محصول برای تحویل کالا توسط انباردار صادر می گردد. به وسیله انبارداری این لیست انبارداری تنظیم خواهد شد.

۴٫ برگ برگشت کالا به انبار

 برگ برگشت کالا به انبار یکی دیگر از فرم های انبارداری می باشد. زمانی که مازاد کالای دریافت شده باید به انبار برگردانده شود این لیست را تنظیم می کنند. این لیست توسط انباردار تکمیل می گردد. کاربردهای متفاوتی از برگ برگشت کالا به انبار دریافت می شود. مبنای ثبت کردن کارت های موجودی و کارت های حسابداری انبار یکی از کاربردهای این لیست می باشد. اطلاعات اقلام برگشت خورده و مبنای قیمت گذاری اقلام برگشتی یکی دیگر از انواع کاربردهای برگ برگشت کالا به انبار می باشد. برگرداندن هزینه از حساب فردی که مصرف کننده است به موجودی انبار به عنوان کاربرد دیگر برگ برگشت کالا به انبار شناخته می شود. نشان دادن مشخصاتی مانند قطعات، مواد و بسیاری از دیگر اقلام برگشتی یکی از دیگر کاربردهای برگ برگشت می باشد.

۵٫ لیست های انبارداری و رسید انبار

 رسید انبار از دیگر فرم های انبارداری است که زمان دریافت کالا باید تحویل انباردار داده شود. انبارداری این رسید را تنظیم می‌ کند و کاربردهای زیادی را از آن دریافت می نماید. اعلام و همچنین تایید رسید اقلامی که به انبار وارد شده است توسط انباردار در این لیست تنظیم خواهد شد. مبنای پرداخت بهایی که خریداری شده، ثبت کارت موجودی و مبنای قیمت گذاری اقلام از دیگر کاربردهای رسید انبار می باشد.

فرم انبار
فرم انبار

۶٫ برگ رسید مستقیم

 برگ رسید مستقیم که مربوط به مصرف مستقیم می باشد یکی دیگر از لیست های انبارداری است. در برخی از شرایط اقلام خریداری شده باید به درخواست کننده تحویل داده شود. این لیست به وسیله انباردار تنظیم می گردد. علت اصلی تحویل مستقیم هر یک از کالاها در این لیست متفاوت می باشد. گردش کم کالا، حجم کالا و … از جمله دلایل متنوع به شمار می ‌رود که تحویل مستقیم کالا را شامل می‌ گردد. این لیست دارای کاربردهای زیادی است. مبنای قیمت گذاری، مبنای رسید جنس، مبنای پرداخت بها و اعلامیه و رسید اقلام از مهم‌ ترین کاربردهای این لیست به شمار می ‌رود.

۷٫ لیست های انبارداری و لیست موقت

 رسید موقت یا اعلامیه وصول کالا یکی دیگر از فرم های انبارداری به شمار می رود. این لیست در محل واحد دریافت می ‌شود و مسئول انبار باید آن را تنظیم کند. مسئول مشخص می ‌کند که جنس وارد شرکت شده یا نشده است. کاربرد های متفاوتی مانند مبنای پرداخت کرایه، ثبت اطلاعات کلی اقلام وارد شده و …. را از این لیست دریافت خواهید کرد. رسیدن محموله به کارخانه و همچنین مبنای رسید موقت برای تحویل دهنده یکی دیگر از کاربردهای این لیست است.

۸٫ اعلامیه ارسال کالا

اعلامیه ارسال کالا به عنوان یکی دیگر از انواع لیست انبارداری شناخته می شود. در شرایطی که کالا به هر دلیلی به وسیله واحد توزیع باید به دفتر مرکزی ارسال شود این لیست تکمیل می گردد. مشخصات اقلام ارسال شده و همچنین مبنای ارسال کالا باید در این لیست وارد شود تا انباردار اطلاعاتش افزایش یابد.


منابع استفاده شده در این مقاله ویکی فرم:


محصول زیر مرتبط با این مقاله است، مشاهده فرمائید:


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.