روش های اجرایی

روش اجرایی کنترل کیفیت چیست ؟

یکی از مهمترین اقداماتی که در هر یک از سازمان ها باید انجام شود کنترل کیفیت می باشد. روش اجرایی کنترل کیفیت بر اساس استانداردهای مشخص شده در سازمان، مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع شما باید به خوبی بدانید که پیاده سازی کنترل کیفیت برای هر یک از انواع سازمان ها جهت انطباق سازمان با خدمات ضروری می باشد. اقدامات مورد نیاز جهت استقرار هر یک از سیستم های کنترل کیفیت، در انواع سازمان ها باید انجام گردد. توجه داشته باشید که جهت اجرای کنترل کیفیت در انواع سازمان ها باید به نوع سازمان دقت نمایید

 هر یک از سازمان ها روش اجرایی کنترل کیفیت جداگانه‌ ای دارند. اگر در هر یک از سازمان ها الزامات قانونی جهت راه اندازی کنترل کیفیت برقرار شود، سازمان‌ ها باید اقدام به راه اندازی کنترل کیفیت نمایند. در صورتی که راه اندازی کنترل کیفیت ضروری نباشد سازمان ها بر اساس صلاحدید خودشان این واحد را می توانند راه اندازی کنند. اگر سازمان‌ ها از واحد کنترل استفاده نمایند قادر خواهند بود که تمامی اقدامات و روش های کارکردی خود را به صورت اصولی طی کنند. در این صورت سازمان ها قدرت بیشتری برای اجرای خدمات خود خواهند داشت.

اجرای کنترل کیفیت

مراحل راه اندازی روش اجرایی کنترل کیفیت

برای راه اندازی روش اجرایی کنترل کیفیت اقدامات گوناگونی باید انجام گردد. هر یک از این اقدامات کمک می‌ کند که سریعتر روش های اجرایی در سازمان مورد بررسی قرار بگیرند. برخی از مهم‌ ترین مراحلی که جهت اجرای روش کنترل کیفیت اهمیت دارد عبارت است از :

۱٫ طرح ریزی کنترل کیفیت

 طرح ریزی کنترل کیفیت یکی از مهم ترین نکاتی است که در مورد روش های اجرایی کنترل کیفیت اهمیت دارد. مهمترین قدم برای استقرار پیدا کردن کنترل کیفیت در انواع سازمان ها این است که کیفیت در آن سازمان تعریف شود. این تعریف به وسیله سند طرح کیفیت به بهترین نحو ممکن انجام خواهد شد. طرح کیفیت مراحلی که مربوط به تحقق محصول است را از ابتدای تولید به مشتری می تواند نشان دهد. بسیاری از مدیرانی که در سازمان ها فعالیت می کنند بدون تعریف نمودن کنترل کیفیت اقدام به استخدام بازرس کنترل می نمایند.

در واقع آنها طرح کنترل کیفیت را ابتدا انجام دهند و سپس به فکر استخدام بازرس کنترل کیفیت می باشند. کنترل کیفیت می تواند عملیات بازرسی را در سازمان به بهترین نحو ممکن انجام دهد. مشخصه های کنترلی را با استفاده از ابزارهای خاص مورد شناسایی قرار می دهد. نتایج را در فرم هایی که مربوط به ثبت نام می باشد نشان خواهد داد. طرح فرآیندی که مربوط به کنترل کیفیت است با تدوین نمودن طرح کیفیت انجام خواهد شد.

روش های اجرایی

۲٫ طراحی فرم های طرح کیفیت

 یکی دیگر از مراحلی که زمان اجرای کنترل کیفیت باید به آن دقت شود طراحی فرم های طرح کیفیت می باشد. فرم هایی که مربوط به طرح کیفیت است مانند طرح بسته بندی نمودار فرایند عملیات و …. می باشد که باید به بهترین نحو ممکن طراحی گردند. فرم هایی که بازرس کنترل طراحی می‌ کند به عنوان مهمترین فهرست ‌هایی شناخته می شود که برای بررسی مشخصات کارمندان باید در اختیار قرار گیرد.

۳٫ تکمیل طرح کیفیت در روش های اجرایی

 تکمیل طرح کیفیت یکی دیگر از انواع روش اجرایی کنترل کیفیت می باشد. طبق فرم هایی که طراحی شده است باید هر یک از کارمندان در سازمان برای پر کردن آن اقدام کنند. پس از آن در مرحله بعد آموزش های ضروری برای تکمیل طرح کیفیت ارائه داده خواهد شد. هر یکی از کارمندان باید تکمیل طرح کیفیت را به صورت اصولی دنبال کنند تا بتوانند به مقصود خود برسند.

۴٫ طراحی فرم های بازرسی

 طراحی فرم های بازرسی به عنوان یکی دیگر از مراحل روش های اجرایی کنترل کیفیت است. فرم هایی که در سازمان مورد نیاز است جهت ثبت نتایج بازرسی باید طراحی شوند. هر یک از این فرم ها می توانند زمان فرایند و بازرسی مواد اولیه مورد استفاده قرار گیرند. اطلاعات هر یک از فرم ها یکنترل کیفیت را می ‌توانند در قالب روش‌ های اجرایی ارائه دهند. در واقع شما باید بدانید که طراحی فرم های بازرسی باید بر اساس استانداردها و اطلاعات مشخص شده انجام شود. در غیر این صورت هدف سازمان به نتیجه نمی رسد.

۵٫ تدوین سیستم ردیابی در روش های اجرایی کنترل کیفیت

 تدوین سیستم ردیابی محصول به عنوان یکی دیگر از مراحل روش اجرایی کنترل کیفیت است. اگر ردیابی محصولات در سازمان ضروری می باشد، سیستم ردیابی محصول نیاز است که بر اساس خدمات و محصولات سازمان در قالب فرم های ردیابی طرح ریزی گردد. در قسمت اجرا این نمونه فرم ها به وسیله مسئولین مورد بررسی قرار می‌ گیرند. مسئولین می توانند تمامی نکاتی که مربوط به تدوین سیستم ردیابی می باشد را در این فرم ها اجرا کنند.

۶٫ تدوین سیستم کنترل محصولات نامنطبق

 تدوین سیستم کنترل محصول نامنطبق یکی دیگر از مراحلی به شمار می‌ رود که برای اجرای کنترل کیفیت اهمیت زیادی دارد. برای شناسایی محصولات نامنطبق و همچنین تعیین کردن فرم های مد نظر جهت کنترل محصول نامنطبق باید به استانداردهای خاصی توجه شود. هر یک از این فرم ها در قالب روش های اجرایی در سازمان ها تدوین می گردند.

روش های اجرایی

۷٫ آموزش مهمترین مرحله روش های اجرایی کنترل کیفیت

 آموزش به عنوان یکی دیگر از مراحل روش اجرایی کنترل کیفیت می باشد که بسیار مهم است. آموزش های ضروری برای نحوه اجرا کردن کنترل کیفیت پیش از بررسی های بازرسی باید انجام شود. این آموزش ها دسته بندی های متنوعی دارند. هر یک از دسته بندی ها را از نظر اصولی بودن باید بررسی کنید و سپس آنها را اجرا کنید. آموزش نحوه استفاده از طرح کیفیت یکی از مهمترین مواردی است که در این دسته بندی اهمیت دارد. آموزش به کارگیری و استفاده از ابزارهای اندازه گیری به عنوان یکی از دیگر مراحل و دسته بندی های آموزش کنترل کیفیت می باشد. آموزش نحوه تکمیل کردن فرم های بازرسی و آزمون ها یکی از دیگر نکات ضروری و مهم است. این مرحله که مربوط به تکمیل نمودن فرم ها می باشد به صورت گام به گام و با دقت انجام گردد.


منابع استفاده شده در این مقاله ویکی فرم:
https://www.belwo.com/implementing-quality-assurance-quality-control-testing/

https://www.argotrans.com/blog/implementing-quality-assurance-quality-control


محصول زیر مرتبط با این مقاله است، مشاهده فرمائید:


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *