برنامه های اجرایی سیستم آموزش

آشنایی با مراحل متنوع روش اجرایی آموزش

در روش اجرایی آموزش باید تمامی اقدامات به صورت اصولی و گام به گام انجام شود. در واقع هر یک از مراحلی که مربوط به روش ‌های اجرایی آموزش می باشد را اگر به صورت اصولی تعیین نکنید نمی ‌توانید هدف خود را به مقصد برسانید. توجه داشته باشید که پیش از انتخاب روش های اجرایی آموزش باید در مورد کاربردی بودن روش ها اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. آموزش یکی از مهمترین ارکان، سازمان ها و اداره ها به شمار می رود. به همین دلیل باید به این بخش مورد نیاز سازمان ها توجه زیادی شود.

در صورتی که آموزش هر یک از کارمندان به صورت اصولی انجام نگردد آنها نمی‌ توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. هر یک از مراحل روش اجرایی آموزش سازمان ها و اداره ها از دستورالعمل متفاوتی پیروی می کنند. از جمله فاکتورهایی که اهمیت زیادی دارد نیاز سنجی آموزشی می باشد. آموزش سازمان ها و اداره ها به مرور زمان اهمیت زیادی پیدا می‌ کند. برخی از مهم‌ ترین و اصلی ‌ترین نکاتی که در مورد روش ‌های اجرایی سیستم آموزش اهمیت زیادی دارند را در ادامه معرفی می کنیم. در این صورت می توانید سازمان خود را طبق اصول مشخص شده کنترل کنید.

برنامه های اجرایی سیستم آموزش

بررسی مراحل روش اجرایی آموزش  

مراحل متفاوتی که مربوط به روش اجرایی آموزش می باشد را اگر به خوبی اجرا کنید می توانید سیستم سازمان و اداره ها را به درستی کنترل نمایید. برخی از مهم‌ ترین و اصلی ‌ترین مراحلی که مربوط به سیستم آموزشی هر یک از سازمان ها می باشد عبارت است از :

۱٫ نیازسنجی آموزشی

 نیازسنجی آموزشی یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل می باشد که در روش ‌های اجرایی سیستم آموزشی اهمیت زیادی دارد. شناسایی نیازهای آموزشی به وسیله وظایف سازمان و مطالعه اهداف بسیار مهم است. اگر شما دانش و مهارت مورد نیاز در درون سازمان را نداشته باشید باید از طریق آموزش دانش و مهارت خود را افزایش دهید. عناصر تشکیل دهنده و وظایف، طبق استانداردهای عملکرد می توانند روش های متفاوت را به یکدیگر متصل کنند. جهت شناسایی نیازهای آموزشی باید وظایف و عناصر تشکیل دهنده به خوبی مشخص گردند.

 مطالعه فرد، مهارت، توانایی، دانش و عملکرد فرد اثرگذاری برنامه های اجرایی سیستم آموزش را به خوبی نشان می دهند. بعد از مطالعه تمامی این موارد باید مشخص کنید که کدام یک از مشکلات و مسائل را می توانید با آموزش برطرف نمایید. هر یک از برنامه‌ های اجرایی سیستم آموزش زمانی باید طراحی شوند که برای حل مشکلات سازمانی مورد استفاده قرار بگیرند. به همین دلیل تصمیم گیری کردن در مورد آموزش کارکنان نیاز است که طبق مطالعه سازمان انجام شود. بعد از اینکه اولین گام در اجرای آموزش انجام شد ماهیت مسائل و نوع آموزش اهمیت پیدا می ‌کند. جهت نیازسنجی آموزش شما می توانید از روش های متفاوتی استفاده کنید. تحلیل شغل، نظرسنجی از مشتریان، مطالعه طرح های توسعه دهنده و غیره از جمله روش هایی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

برنامه های اجرایی سیستم آموزش

۲٫ تعیین کردن اهداف آموزش

 یکی دیگر از انواع مراحلی که در روش اجرایی سیستم آموزشی اهمیت زیادی دارد تعیین کردن اهداف آموزش می باشد. بعد از اینکه نیازهای آموزشی مشخص گردد باید اهداف آموزش تعیین شود. هدف و همچنین افزایش کارایی هر یک از سازمان ها به وسیله بهبود شایستگی منابع انسانی انجام خواهد شد. اهداف باید روشن و صریح باشند. در غیر این صورت کارایی مناسبی ندارند.

۳٫ مشخص بودن برنامه اجرایی سیستم آموزش

 معلوم بودن اهداف یکی دیگر از نکاتی است که در روش های اجرایی سیستم آموزش اهمیت دارد. اینکه هر یک از کارها و وظایف در چه شرایطی باید بررسی شوند بسیار مهم است. در این مرحله باید روشن شود که هر چه فرد آموخته است تا چه سطحی قابل قبول می‌ باشد. در واقع باید بدانید که اهداف آموزشی یکی از مهمترین مراحل سیستم اجرایی آموزشی در سازمان ها به شمار می‌ رود.

۴٫ انتخاب روش آموزش

 انتخاب روش آموزش به عنوان مرحله بعدی که در روش ‌های اجرایی سیستم آموزش اهمیت دارد را باید به طور کامل بررسی کنید. روش های زیادی جهت آموزش مورد بررسی قرار می ‌گیرند. ولی اثربخشی هر یک از روش ها به اهداف آنها بستگی دارد. برخی از مهمترین روش ها برای انتخاب نوع آموزش عبارت است از :

– سخنرانی در برنامه اجرایی سیستم آموزش

 سخنرانی بهترین روش اجرایی نوع آموزش به شمار می رود. در واقع این روش یکی از متداول ‌ترین روش ‌های آموزشی است. در بسیاری از موارد سخنرانی به صورت زنده انجام می شود. ولی باید بدانید که استفاده از تلویزیون های مداربسته، فیلم، آموزش الکترونیک و غیره در این روش رایج می باشد. مزیت اصلی که این روش دارد اقتصادی بودن آن است. شما می توانید اطلاعات زیادی را در کمترین زمان به افراد بیشتری انتقال دهید. تنها عیبی که سخنرانی دارد این است که برای هر یک از انواع شرکت کنندگان ارائه می‌ شود. در واقع در این روش تفاوت های افراد از نظر سرعت یادگیری و از نظر توانایی که دارند در نظر گرفته نخواهد شد. بسیاری از سازمان‌ ها از مراکز توسعه داخلی جهت آموزش اصولی استفاده می کنند.

روش اجرایی
روش اجرایی

– کارگاه آموزشی

کارگاه آموزشی یکی دیگر از انواع روش اجرایی سیستم آموزش به شمار می ‌رود. در کارگاه آموزشی افراد می توانند در مباحث شرکت کنند. مدرس و مربی به عنوان راهنما و هدایتگر نقش خود را به بهترین نحو ممکن انجام می ‌دهند. در این روش باید بدانید که اظهارنظرهای هر یک از افراد گروه باید بررسی شود. فرد مورد بازخورد قرار می ‌گیرد و میزان یادگیری اش در این روش ارزیابی می شود. تفاوت هایی که بین افراد از نظر سرعت یادگیری و توان یادگیری وجود دارد، باید در نظر گرفته شود.

 این روش زمانی کارایی بیشتری دارد که تعداد شرکت کنندگان سازمان کمتر باشد. زمانی که شرکت کنندگان تعدادشان بالا باشد افراد را به تیم های کوچک تقسیم می کنند و سپس مربی نتیجه کار را مشاهده می کند. در این حالت ارزیابی کردن عملکرد هر یک از افراد به صورت تک به تک امکان پذیر نمی باشد. تنها می توان عملکرد کل تیم را به صورت اصولی ارزیابی نمود. مدرس نیاز است که به شرکت کنندگان اعتماد به نفس دهد تا توانایی شان جهت اظهار نظرات بالاتر رود.


منابع استفاده شده در این مقاله ویکی فرم:

https://evidenceforlearning.org.au/assets/Collateral/Literature-Review-2017-Implementation-in-Education.pdf


محصول زیر مرتبط با این مقاله است، مشاهده فرمائید:


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.