اجرای پروژه

معرفی انواع روش اجرایی پروژه های عمرانی

برای اجرای هر یک از انواع پروژه ها باید از بهترین روش اجرایی استفاده شود. انواع روش های اجرایی که مربوط به پروژه ها می باشد معایب و محاسن زیادی دارند. به طور کلی دستگاه های اجرایی پیش از شروع پروژه ها نیاز است که روش های مناسبی را اتخاذ نمایند. انتخاب کردن روش و نوع اجرای پروژه ها بستگی به آشنایی مدیران با هر یک از روش‌ های اجرایی پروژه ها دارد. همچنین شرایط پروژه، پیمانکاران و مشاورین پروژه و امکانات و توانایی هر یک از دستگاه های اجرایی تعیین کننده انتخاب بهترین روش جهت انجام پروژه هستند.

اگر می خواهید بهترین روش اجرایی را انتخاب کنید باید در مورد ساختار آن روش اطلاعات بیشتری به دست آورید. در این صورت پروژه های عمرانی تان را به بهترین نحو ممکن و در کمترین بازه زمانی انجام خواهید داد. اینکه بهترین روش برای پیشبرد پروژه ها به کار گرفته شود، موجب موفقیت پروژه ها می شود. برای انتخاب کردن بهترین روش جهت اجرای پروژه بهتر است که با افراد حرفه ای مشورت کنید. برخی از مهمترین روش هایی که مربوط به اجرای پروژه می باشد را در ادامه همراه با مزیت و معایب توضیح می ‌دهیم.

روش اجرایی

شناخت انواع روش اجرایی برای پیشبرد پروژه های عمرانی

روش های اجرایی که برای پیشبرد پروژه های عمرانی به کار گرفته می شوند دسته بندی های متنوعی دارند. برخی از مهمترین آنها را باید بشناسید تا یکی از کاربردی ترین روش ها را استفاده کنید. از جمله مهم ترین نمونه های روش اجرایی پروژه عبارت است از :

۱٫ روش امانی

روش اجرایی یکی از بهترین روش های اجرایی پروژه می باشد. در این روش کارفرما می تواند عملیات را به بخش های کوچکتر تقسیم کند. سپس بر اساس عقد قرارداد هر یک از فعالیت ها را به یک دسته چند نفره ارائه می دهد. در این روش قراردادها طبق قیمت واحد تنظیم می گردند. در صورتی که قراردادها بدون مصالح تنظیم شوند تیمی از کارفرما باید جهت استعلام به کار مشغول شوند. امکان تغییر و همچنین تعویض کارها در این قرارداد و روش وجود ندارد. از کارگران فنی که با سابقه هستند برای اجرای این پروژه ها باید استفاده شود. اگر افرادی دلسوز و با تجربه در این روش به کار گرفته نشوند خسارت زیادی به وجود می آید. در برخی از نقاطی که پیمانکاران باتجربه وجود دارند، کارفرما می تواند سیستم مناقصه ای را به کار بگیرد.

۲٫ روش درصدی

 یکی دیگر از انواع روش های اجرایی که کاربرد زیادی دارد روش درصدی می باشد. در این روش اجرایی کارگاه بدون مصالح یا با مصالح به دست افراد واگذار خواهد شد. دستمزد مجری بعد از تمام شدن کار طبق توافقاتی که انجام شده است محاسبه می گردد. در این قرارداد و روش باید جامع و کامل بودن به خوبی در نظر گرفته شود. به علت بخش خصوصی که این روش دارد سرعت آن زیاد است. باید بدانید که در این روش کم تحرکی و بی انگیزگی به وجود نمی‌ آید. تغییرات به راحتی در این روش ایجاد می شود. نوع مصالح در این روش در کمترین زمان فراهم می شود. جهت اجرای این روش باید مدیری با تجربه و دلسوز کارها را مدیریت کند. در غیر این صورت تمامی هزینه ها بیهوده صرف می‌ شوند. در این روش استفاده کردن از بخشنامه های برنامه ریزی و سازمان مدیریت به راحتی میسر نیست.

اجرای پروژه

۳٫ اجرای پروژه با روش قیمت واحد

 روش اجرایی قیمت واحد یکی دیگر از روش هایی است که برای انجام دادن پروژه ها به کار گرفته می ‌شود. در این روش هر یک از پیمانکاران قیمت اجرا نمودن پروژه را طبق قیمت واحد بررسی می نمایند. اگر سرعت عمل پیمانکار در این روش زیاد باشد محاسبه ها با دقت انجام خواهند شد. در صورتی که نقشه کامل و دقیق وجود داشته باشد تمامی جزئیات اجرایی پیاده می گردد. پروژه به بخش های متفاوتی قابل تقسیم است. هر قسمت پایان یابد دستمزد پرداخت خواهد شد. در این روش جزئیات اجرایی و نقشه ها باید مشخص شوند. در صورتی که مشخصات مغایرت پیدا کنند نیاز است که اختلاف قیمت ها بررسی گردد.

۴٫ روش پیمان مدیریتی

روش پیمان مدیریتی یکی دیگر از انواع روش های اجرایی می ‌باشد. در این روش تمامی عملیاتی که اجرایی است به شرکت واجد صلاحیت واگذار خواهد شد. درصدی را برای طرف قرارداد باید به عنوان دستمزد در نظر بگیرند. هر نوع تغییر نقشه در این روش قابل اجرا است. در واقع شما باید به خوبی بدانید که روش پیمان مدیریتی به عنوان روش بدون مصالح شناخته می شود. در این روش کارفرما نیازی نیست که تمامی زحمات را خودش بکشد. بلکه نیاز است بیشتر امورات را به پیمانکار واگذار کند. پیمانکار می تواند طبق اصول و روش های مشخص شده اقدامات لازم را انجام دهد.

اهمیت مدیریت پروژه های عمرانی با روش اجرایی اصولی

امروزه اهمیت مدیریت هر یک از پروژه های عمرانی افزایش پیدا کرده است. بسیاری از افراد روش‌ های اجرایی متفاوتی را برای پروژه ‌های عمرانی به کار می ‌گیرند. اصلی ترین دلیل موفقیت پروژه ها این است که روش های مناسبی برای اجرای آنها به کار گرفته می ‌شود. انتخاب کردن انواع روش اجرایی پروژه یکی از مهمترین نکاتی به شمار می رود که بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند. توانایی دستگاه اجرایی با انتخاب کردن بهترین روش اجرایی بالاتر می‌ رود.

روش های اجرایی
روش های اجرایی

 امروزه بسیاری از افرادی که پروژه‌ های عمرانی بزرگ را بر عهده دارند از روش‌ های اجرایی خاص و منحصر به فرد استفاده می کنند. هر یک از روش ها دارای اصول و استانداردهای مشخص شده هستند. شما می توانید معایب و نقاط ضعف قوت هر یک از روش ها را به خوبی بررسی کنید. سپس زیرساخت های ضروری برای تحقق هر یک از روش ها را فراهم نمایید. روش‌ های اجرایی پروژه، روش های طرح و ساخت و …. بر اساس استانداردهای خاصی به کار گرفته می‌ شوند. پیمانکار و کارفرما برای اجرای پروژه باید با انواع این روش ها آشنا باشند. در غیر این صورت نمی توانند اقدامات لازم را انجام دهند. پروژه های عمرانی را بهتر است که با کاربردی ترین روش، مدیریت نمایید.


محصول زیر مرتبط با این مقاله است، مشاهده فرمائید:


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.