روش های اجرایی

بهترین روش اجرایی برای مدیریت

اگر شما مدیر یک اداره و سازمان هستید باید در مورد نقش خود و وظایفی که دارید اطلاعات بیشتری به دست آورید. بهترین روش اجرایی را در اداره برای مدیریت انتخاب کنید تا بتوانید نفوذ بیشتری روی کارمندان تان داشته باشید. بدون شک تنها هدف اصلی مدیر، کمک کردن به تیم می باشد. روش های اجرایی زیادی وجود دارد که مدیر به وسیله آنها می تواند کار خود را انجام دهد. هر یک از این روش ها به رشد تیم و موفقیت بیشتر مدیر کمک می کنند. مدیر باید بر اساس توانایی و حوزه کاری که دارد بهترین روش را برای مدیریت خود انتخاب کند.

برای مدیریت حرفه ای، اصول روش اجرایی باید به صورت دقیق و منظم اجرا شود. این نکته را در نظر داشته باشید که هیچ روش غلط و درستی برای مدیریت وجود ندارد. روش های اجرایی که به کار می گیرید به اعضای تیم، اندازه تیم و مسیر شغلی تان بستگی دارد. به همین دلیل شما می توانید در جای مشخص شده و بر اساس معیارهای اصولی، مدیریت تان را تغییر دهید. نکات زیادی در مورد انتخاب بهترین روش های اجرایی مدیریت وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را معرفی می کنیم.

روش اجرایی

انواع روش اجرایی مدیریت و نکاتی در مورد آنها

برخی از مهمترین انواع روش اجرایی که می توانید برای مدیریت به کار بگیرید عبارت هستند از :

۱٫ روش مشارکتی

این روش که برای اجرای مدیریت به کار گرفته می شود، شیوه از مدیریت تیم می باشد. در این روش از اعضای تیم درخواست می شود که حضور فعالی در تصمیم گیری ها داشته باشند. در واقع شما باید به خوبی بدانید که در این شیوه هر رخدادی که به وجود می آید هدف اصلی اش جلب ایده های متنوع اعضای تیم است. زمانی که ایده های متنوع کارمندان جمع آوری می شود، مدیریت تمرکز بهتری برای هدایت تیم به دست می آورد. در واقع مدیر می تواند از طریق بهترین نقطه، مدیریت هر یک از بخش ها را بر عهده بگیرد.

 این شیوه اجرای مدیریت کمک می کند که نوآوری بیشتری در تیم به وجود آید. همچنین مدیریت زمانی که این شیوه را به کار بگیرد، از تک صدایی و دیکتاتوری جلوگیری خواهد کرد. روش مشارکتی زمانی به هدف اصلی اش می رسد که کارکنان درک مناسبی از اولویت ها و هدف کسب کار به دست آورند. این سبک مدیریت برای آن دسته از مدیرانی که به دنبال نوآوری و خلاقیت هستند بهترین روش می باشد.

۲٫ روش شبکه ای

یکی از دیگر انواع روش اجرایی مدیریت، روش شبکه ای می باشد. این روش بیشتر روی ایجاد ارتباط بین اعضای تیم و تیم های متنوع تاکید دارد. این روش به دنبال جلب اعتماد تیم های متنوع می باشد. در این روش شما دیگر برای انجام دادن کارها دخیل نمی باشید. در واقع کارکنان در این روش برای حل کردن مشکلات باید به سراغ یکدیگر بروند. در این روش نقش اصلی مدیریت، حفظ روابط کارمندان می باشد. در این صورت آنها می توانند به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

برای اینکه مدیر بتواند این شیوه اجرای مدیریت را به خوبی اجرا کند، به آزمون های خطای زیادی نیاز دارد. برای هر یک از مدیرانی که روی چندین کار نظارت می کنند، این روش یکی از روش های عالی می باشد. شما زمانی که تیم هایتان کوچک می باشد، می توانید به صورت هفتگی جلسات متفاوتی برگزار کنید. اما زمانی که هر یک از تیم ها بزرگ تر می شوند ایجاد هماهنگی و مدیریت بین اعضای تیم سخت تر می گردد. در این شرایط باید تلاش کنید که از درون هر تیمی یک فرد را به عنوان سرپرست انتخاب نمایید.

روش های اجرایی

۳٫ روش اجرای مدیریت منتورینگ

یکی از دیگر روش های اجرایی مدیریت، شیوه منتورینگ می باشد. در این شیوه در برخی از مواقع مدیر خودش وارد فرایندها می شود، در برخی از مواقع هم خودش وارد فرایندها نمی گردد. این اقدام موجب می شود که مهارت کارکنان بیشتر شود. کارکنان در این صورت می توانند خودمختار شوند. شما در این روش می توانید به عنوان یک مربی، نقش خود را به بهترین نحو ممکن اجرا نمایید. شما در این روش به صورت مستقیم با تمامی اعضای تیم ارتباط برقرار می نمایید. به همین دلیل با نقاط ضعف و قوت آنها آشنا خواهید شد. بعد از می توانید کارکنان را به سمت ارتقایی که دارند هدایت نمایید.

۴٫ روش شتابنده

در این روش اجرایی شما می توانید به عنوان مدیر، برای تعیین کردن وظایف و بالاتر بردن سرعت کارها نقش مهمی داشته باشید. اما در این روش باید به هر یک از اعضای تیم اختیاراتی دهید. تعیین اهدافی که زودبازده هستند یکی از مهمترین اهداف این روش می باشد. برای اینکه کارا به ثمر بنشیند شما باید به کارکنان تان اختیاراتی دهید. این شیوه مدیریت بین انواع روش های اجرایی مدیریت، محبوبیت زیادی ندارد. در واقع این شیوه می تواند چالش ها و رقابت های زیادی را بین کارکنان به وجود آورد. اما با این وجود بسیاری از تیم ها هستند که این روش را، یک روش مناسب می دانند.

برای هر یک از تیم های قوی که تمام قوای خود را نمی توانند به کار بگیرند، تعیین کردن استانداردها و اهدافی که سخت است به عنوان موتور محرک شناخته می شود. این روش اجرای مدیریت در طولانی مدت جواب نمی دهد. چرا که اگر از این شیوه به صورت طولانی مدت استفاده کنید، تیم فرسوده می شود. برای پروژه های کوچک که زودبازده هستند می توانید این روش را انتخاب کنید. زمانی که هر یک از کارکنان وظایفشان را بدانند تنها مایل هستند که مدیریت اهداف را برای آنها تعیین کند.

اجرای مدیریت
اجرای مدیریت

۵٫ روش اجرای مدیریت تحکمی

 یکی دیگر از انواع روش اجرایی مدیریت این روش می باشد که با مدیریت امروزی چندان هماهنگی ندارد. در واقع باید به خوبی بدانید که این شیوه با مدیریت مدرن در تضاد می باشد. در این شیوه مدیریت، مدیر به هر یک از کارمندان خود می گوید که باید دقیقا چه کاری را انجام دهند. حتی مدیر شیوه کار کردن را برای کارمندان خود تعیین می کند. زمانی که تیم دچار بحران می شود، این شیوه کاربرد زیادی دارد.


منابع استفاده شده در این مقاله ویکی فرم:

https://workforce.libretexts.org/Bookshelves/Information_Technology/Information_Systems/Information_Systems_for_Business/02%3A_Information_Systems_for_Strategic_Advantage/10%3A_Information_Systems_Development/10.04%3A_Implementation_Methodologies


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *